Shakshuka s vejci a paprikami
- Celková doba 30 min
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
300 g Cibule (asi 2)
4 strou. Česnek
400 g Sekaná rajčata, bez semínek (čerstvá nebo konzervovaná)
1 pl. Rajský protlak
1 čl Mletý římský kmín
1 čl Mleté chilli
Sůl
750 g Červené papriky (asi 3)
3 pl. Olivový olej
4 plá. Chléb
4 Vejce
Pepř
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek. Dejte je do zapékací mísy. Přidejte rajčatové pyré, rajský protlak, kmín, chilli a sůl. Vše smíchejte.
Fáze 2 /5
Omyjte papriky, vyjměte jádřince a nakrájejte je na proužky. Dejte je na cibuli, trochu je přitlačte a pokapejte dvěma třetinami olivového oleje.
Fáze 3 /5
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 15 minut. Během pečení jednou zamíchejte.
Fáze 4 /5
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 4. Plátky chleba potřené zbývajícím olejem dejte na grilovací desku. V paprikách udělejte 4 zářezy, pak do nich rozklepněte vejce. Přidejte sůl a pepř a pečte 5 minut, dokud bílek zcela neztuhne. V polovině pečení chléb otočte.
Fáze 5 /5
Shakshuku podávejte s topinkou.